Aan de slag als fietsenmaker

Droom jij van een eigen bedrijf als fietsenmaker? Zet dan jouw droom om in werkelijkheid! Je zou kunnen beginnen met een thuisstudie. Het voordeel hiervan is dat je deze versneld kunt volgen. Zo kun je een studie van een half jaar in drie maanden afronden, indien gewenst.

Een functionele bedrijfswagen

Wanneer je (nog) niet over een eigen locatie beschikt, zou je kunnen overwegen om een bedrijfswagen aan te schaffen waarin je jouw reparatiegerei en reserveonderdelen netjes kunt ordenen. Een bedrijf als Work System kan jou helpen bij het inrichten van jouw bedrijfswagen.

Bezoek de website van Work System en kijk wat er allemaal mogelijk is. Probeer je bedrijfswagen functioneel in te richten, zodat je straks exact weet waar alles ligt en hangt. Zo kun je jouw werkzaamheden als fietsenmaker snel en effectief uitvoeren. Vergeet ook niet de buitenkant van je bedrijfsauto te voorzien van jouw logo, opdat voorbijgangers je bedrijf meteen herkennen.

Repareren op locatie

Klanten zullen het waarderen dat je een mobiele ‘garage’ hebt, want fietsen gaan meestal niet kapot wanneer ze thuis in het hok staan. Vaak zijn jouw klanten gestrand in een bos of ander natuurgebied en als jij ze op locatie kunt helpen, zullen ze beslist bereid zijn wat meer te betalen voor jouw service als fietsenmaker.

Praktijkgerichte thuisstudie

Tijdens jouw thuisstudie leer je alle kneepjes van het vak en dat wil zeggen dat je gedurende de gehele cursus direct oefent wat je zojuist hebt geleerd. Jouw eigen fiets is dus je proefobject. Behalve reparaties leer je ook alles over onderhoud fietsen zelf. Uiteraard komen ook de elektrische fietsen aan bod!

Thuisstudies